top of page
Фото автораSophia Shevchenko

Безкоштовні уроки з французької мови в Монсі

POLYAC, мовна школа та Поліглот-центр Монса запустила проєкт уроків французької мови для українських біженців у співпраці з CPAS та містом Монс. Ці уроки є безкоштовними і проводяться місцевими тренерами-волонтерами. Це інтенсивні заняття для дітей та дорослих (в окремих групах).

За даними французького Управління імміграції та інтеграції, з моменту вторгнення Росії в Україну до Франції прибуло понад 70 тисяч біженців з України.


Для вимушених переселенців знаходять безкоштовне житло, школи та дитячі садочки. Однак великим бар'єром у чужій країні може стати мова, зокрема й для пошуку роботи. Розуміючи це, неурядові організації створюють можливості для безкоштовного вивчення французької мови.

"Французька мова – непроста мова, однак вже після першого заняття українські студенти починають вивчати її з більшим зохоченням. Ми вже на другий день можемо помітити, що йде прогрес, завдяки особливій методиці навчання. До кінця тижня учні вже можуть вести невелику розмову.

Вже майже сотня українців зареєстрована у 8 групах дорослих та 4 групах дітей. Великий попит пояснюється бажанням українців якнайшвидше адаптуватись, а мова - це найважливіший засіб спілкування і пізнання.

Українці, як ми спостерігаємо, виявляють інтерес до французької мови. Для них важливо вивчити французьку мову, тому що їм доводиться жити серед тих, хто володіє французькою мовою. Ходити в магазин, в школу, їздити в громадському транспорті, знаходити роботу, коротше кажучи, спілкуватися з іншими і таким чином розвиватися, інтегруватися."

Навчання відбувається за 2-ма основними напрямками :


1) Навчання дітей від 5 до 18 років

  • З 9:00 до 12:00: уроки французької мови в малих групах одного профілю

  • Посилання на реєстрацію: https://forms.gle/gZNGTDx9vXx6tXRs9

  • Безперервність із позакласними курсами


2) Навчання дорослих та батьків

  • Уроки французької мови протягом дня з 9:30 до 11:30.

  • Ритм і розклад уточнюються

  • Посилання на реєстрацію: https://forms.gle/yiy8cWGA9wkoz88r7

  • Ці тренінги будуть безкоштовними та проводитимуться волонтерами з освітньої галузі.

  • Декілька наших викладачів французької мови як іноземної будуть частиною команди тренерів.


Вчителі, які бажають використати свої навички та час для проекту, можуть зареєструватися за цим посиланням: https://forms.gle/XDSNH4nFPXMeS9Rf7


Ви також знайдете всю інформацію та посилання для реєстрації на нашій сторінці www.cpmons.be/ukraine!


Ритм і розклад уточнюються відповідно до реєстрацій.


Навчання проводиться в POLYAC, Place de Flandre 3 в 7000 Mons.

Контакти : 065 31 58 62



35 переглядів

Kommentarer


bottom of page